10 jaar Classic Express! - Movico

10 jaar Classic Express!

Gepubliceerd op: 29 September 2017

Tijd voor een feestje! Op 1 oktober 2017 bestaat de Classic Express 10 jaar en is daarmee de langst toerende roadshow in de geschiedenis van Movico. Al 10 jaar zijn we samen met het Prinses Christina Concours wekelijks onderweg naar basisscholen door heel Nederland om jonge kinderen kennis te laten maken met muziek. En met een mooi resultaat; inmiddels hebben al meer dan 100.000 kinderen genoten van een unieke beleving in de rijdende concertzaal.

De Classic Express is een initiatief van het Prinses Christina Concours. Zij hebben als doel om alle kinderen en jongeren in Nederland kennis te laten maken met muziek en kinderen en jongeren te ondersteunen en stimuleren om hun muzikale talenten zo ver mogelijk te ontwikkelen. De Classic Express roadshow is één van de marketing tools die zij inzetten om dit prachtige doel te bereiken.

In 2007 werd de Expo Mobile 02 omgetoverd tot de eerste rijdende concertzaal van de wereld. Het prachtige akoestische systeem, speciaal interieur en ondersteunend beeld en licht zorgen voor een unieke ervaring! Recentelijk heeft de Classic Express opnieuw een metamorfose ondergaan, waarbij tv schermen zijn vervangen door projecties die de impact van de muziek nog meer versterken. De complete beleving verandert hiermee zichtbaar het beeld van kinderen ten opzichte van klassieke muziek.

Tijdens een inzetdag worden er zo’n 2-3 concerten gegeven door jonge muzikale talenten en prijswinnaars van het Prinses Christina Concours die op deze manier podiumervaring opdoen en zich leren presenteren aan jong en kritisch publiek. Per concert kunnen zo’n 35 leerlingen per keer aanwezig zijn. De kinderen luisteren naar de muziek, krijgen luisteropdrachten en kunnen vragen stellen aan de muzikanten.

Wil je meer weten over dit project?

Stel je vraag aan onze Marketing Roadshow Specialist, Noud van de Mortel! Noud vertelt je graag meer over dit bijzondere project.

STEL JE VRAAG AAN NOUD

Inspiratie opdoen?

Bekijk onze projecten voor een impressie
aan mogelijkheden en ideeën.

Laat je inspireren

Get in touch

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact