Historie - Movico

Historie

1993 - Eerste mobiele faciliteit: KinderTruuk

In 1993 ontwikkelde Movico – toen nog Wim van de Waarsenburg Produkties geheten – de eerste mobiele faciliteit: de KinderTruuk. Deze rijdende speeltuin, voorzien van een podium voor presentaties, bleek een gouden greep! Het is de ultieme promotie- en activatietool voor merken die gaan voor live contact met de doelgroep; kinderen en hun families. De combinatie van originele promotionele activiteiten, een uitgebreid podiumprogramma en diverse speelattracties voor kinderen gegoten in een mobiele vorm van marketing, maakt de KinderTruuk tot een enorm succes voor vele merken, waaronder Kellogg’s.

1995 - Komst van Giant Expo

Twee jaar later, in 1995, introduceerde Movico een geheel nieuw type mobiele faciliteit voor een Europese Roadshow van Philips: de Giant Expo. Een blikvanger van wereldformaat voorzien van alle gemakken, geheel bedacht en ontwikkeld in het gedachtegoed dat een snelle op- en afbouw zowel kosteneffectief als essentieel is voor klanten die dagelijks maximale exposure willen genereren op iedere locatie.

1996 - Eerste project in de sport: Ronde van Frankrijk

De Giant Expo stond, voor de Philips CD-I Roadshow, volop in de belangstelling tijdens de start van de Tour de France in Den Bosch in 1996. Hierdoor werd het eerste project in de sport een feit: Tour de France 1997. Het avontuur begon met twee mobiele VIP-ruimtes, maar al snel werden ook andere mobiele faciliteiten geleverd voor dit internationale wielerspektakel!

2000 - Movico: Mobile Visual Communication

Door de toename van het aantal internationale klanten en roadshow projecten werd in 2000 de naam “Wim van de Waarsenburg Produkties” omgedoopt tot Movico, Mobile Visual Communication. Tevens werd een ruim 5000 m2 grote hal met een aantal kantoorruimtes gebouwd voor onderhoud, opslag en het aanpassen van interieur en exterieur.

2001 - Komst van Expo Mobile

Internationale roadshows met een lange doorlooptijd en meerdere verplaatsingen per week nemen een vogelvlucht. De B2B & B2C tak van Movico breidt zich uit en een nieuwe “dubbele uitschuiver” wordt toegevoegd aan de vloot: de Expo Mobile. Met Assembléon als koploper volgen al snel vele projecten waarbij zowel het exterieur als de inrichting en aankleding geheel wordt aangepast naar de huisstijl van de klant.

2006 - 10 jaar in de sport: de Ronde van Frankrijk, Giro d'Italia, 24hr Le Mans

Anno 2006 begeeft Movico zich ruim 10 jaar in de sport en reist ons gezelschap nog jaarlijks af naar Frankrijk. Met ruim 25 faciliteiten waaronder diverse pers- en hospitality faciliteiten, mobiele regieruimtes, TV-studio’s, mobiele tribunes en podia is Movico hofleverancier van de Ronde van Frankrijk.

2007 - Uitbreiding en verspreiding: Azië en Noord-Amerika

2007 wordt gekenmerkt door het verder uitbreiden en upgraden van het wagenpark naar ruim 40 mobiele faciliteiten en oplossingen. Beurzen, educatieve roadshows en projecten met specialistische inbouw van interieur nemen een vogelvlucht. Zelfs opdrachtgevers uit Azië en de Verenigde Staten weten ons te vinden!

2008 - 15 jaar Movico: Blikken vangen op beurzen en in de woestijn

In 2008 bestaat Movico 15 jaar en dit speciale jubileum wordt gevierd met een wel heel divers programma. Zo ontwikkelt Movico een mobiele finishbooghet podium voor de ceremonie protocolaire voor het grootste jaarlijks terugkerende sportevenement ter wereld. Ook trekken diverse faciliteiten de Atlantische Oceaan over om organisatie en pers in Zuid Amerika een werkplek te bieden tijdens de zwaarste rally ter wereld én zijn onze blikvangers van formaat steeds vaker letterlijk en figuurlijk aanwezig op grote internationale beurzen!

2011 - Banden winterklaar, toeren door het land van de tsaar... Movico is 20 jaar!

In de aanloop naar Movico’s 20e verjaardag worden ambitieuze nieuwe stappen gemaakt. Diverse mobiele faciliteiten gaan nu ook op rolletjes door de sneeuw: Movico gaat op wintersport!

En alsof dat nog niet uitdaging genoeg is, wordt in 2011 wederom een geheel nieuwe faciliteit ontwikkeld: de mobiele radio & TV studio. Geïnspireerd door ervaringen in het verleden bieden we met deze dubbeldekker een cameraplatform en regieruimte in één. Niet alleen erg praktisch, maar ook zeer populair bij onze opdrachtgevers. Zo volgde ESPN de FIFA Women’s World Cup op de voet en toert Channel One Russia in 2013 en 2014 door Rusland om diverse sportevenementen – waaronder de Olympische Winterspelen in Sochi – te verslaan! Movico maakt u trots!

2016 - Overname Movico

In 2016 is Movico overgenomen door een groep Nederlandse investeerders, Rogier Wentink neemt samen met Floris Dullaart, Han de Groot, Jan Willem Gerritsen en het huidige management, Movico over. Sinds de start van Movico, twintig jaar geleden heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot de toonaangevende en grootste specialist op het gebied van mobiele eventmarketing in Europa. Met de komst van Rogier Wentink c.s. en de ambitieuze plannen van het management team is Movico klaar voor verdere internationale groei.

2018-1 - Overname Racetrailer.com

Movico Group heeft een meerderheidsbelang verworven in Racetrailer.com, de toonaangevende leverancier van transportoplossingen voor auto- en motorsportteams in Europa en daarbuiten. Voor beide ondernemingen is dit een logische stap, omdat de activiteiten uitstekend op elkaar aansluiten. Racetrailer.com is gespecialiseerd in de aankoop, verhuur en verkoop van trailers voor auto- en motorsportteams. Binnen korte tijd is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende aanbieder op dit gebied in Europa met klanten in onder meer Formule 1, WRC, DTM, Formule E en FIA WEC

2018-2 - Overname assemblage activiteit

Movico Group heeft – naast een meerderheidsbelang in Racetrailer.com – tevens de assemblage activiteiten voor de bouw van racetrailers van DRV – dochter van PON Holdings – overgenomen. Met deze strategische stap krijgt de Movico Group betere controle over de gehele keten, van bouw tot aan het eindproduct

2020-1 - Overname TerraPaviljoen

In 2020 breidt Movico haar vloot van event structuren uit met de overname van Terra Paviljoen, een nieuwe standaard in het Luxury Hospitality segment. Door deze overname, inclusief de kennis en expertise van het personeel, gaan nieuwe wegen open en kan Movico een nog breder scala aan event structuren en services aanbieden waardoor elk evenement naar een hoger niveau word getild.

2020-2 - Introductie: Giant XL

In 2020 breidde Movico haar vloot van event structuren uit door de lancering van een innovatieve mega transformer. Samen met het Expo Pavilion vormt deze vloot een nieuwe standaard in het Luxury Hospitality segment.

De Giant XL is de volgende generatie mobiele evenementstructuren en de ultieme oplossing voor hospitality en merkbeleving.

Inspiratie opdoen?

Bekijk onze projecten voor een impressie
aan mogelijkheden en ideeën.

Laat je inspireren

Get in touch

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact