Hoe maak je een duurzaam verschil bij evenementen? - Movico

Hoe maak je een duurzaam verschil bij evenementen?

Bij een beurs wordt er gemiddeld zo’n 3.480 kg afval gegenereerd. Dit staat gelijk aan 3 middelgrote auto’s, die na
afloop op de sloop belanden.

Dit is gebaseerd op een 3-daags evenement met 1000 bezoekers, blijkt uit onderzoek van
New Sustainable Event Management, 2019.

 

 

Reduceren van afval

Deelnemen aan een tentoonstelling of beurs vraagt ​​veel werk, voorbereiding en heeft ook nog eens een enorme impact op het milieu. Zo is de impact van afval op beurzen een steeds grote zorg en constante strijd voor zowel organisatoren en exposanten, met als gevolg dat het thema duurzaamheid steeds hoger op de agenda komt te staan.

De impact van een Marketing Roadshow op het milieu is daarentegen beduidend minder groot dan deelname aan een internationale beurs én ook nog eens veiliger. Met één enkel transport, een circulair ontwerp en slechts één event operator vinden wij de weg naar jouw klanten om jouw Roadshow-evenement elke dag, voor de deur, tot een succes te maken.

Benieuwd naar onze onbegrensde mogelijkheden? Lees meer!

Dus, hoe kunnen we dat verbeteren?

Ook al zijn we er inmiddels in geslaagd om te werken met online evenementen, livestreams en teammeetings, de impact en waarde van face-2-face contact is het afgelopen jaar nog meer onderkend. Daarom geven wij 3 tips om je evenement toch te organiseren, maar de impact op het milieu te beperken:

  • combineer evenementen
  • Wees slim met wat je ontwerpt en gebruikt
  • Ga lokaal (naar de klant)

Ben je benieuwd naar de impact en hoe jij dit kunt gaan verbeteren? Lees dan snel verder!

Verminderen van bewegingsstromen

We verlangen allemaal naar het moment dat we weer samen kunnen komen op een beurs, tentoonstelling of personeelsevenement. We willen allemaal onze ideeën, nieuwe producten en innovaties kunnen delen én met elkaar in contact komen. Studies tonen aan dat er wereldwijd ongeveer 32.000 tentoonstellingen per jaar zijn, met 4,5 miljoen bedrijven en meer dan 303 miljoen bezoekers. Deze mensen reizen allemaal met de auto, trein of zelfs het vliegtuig naar deze plekken. Het economische belang is onvermijdelijk, maar wat is de milieu-impact van het samenkomen op zo’n grote schaal?

 

Meetbaar verschil

Uit een recente casestudy bij één van onze klanten, bleek dat een roadshow in 2020 ruim 90% minder CO2-uitstoot veroorzaakte in vergelijking met de normale beursdeelname in 2019. Het hangt natuurlijk van veel factoren af ​​hoe groot de impact voor jouw organisatie kan zijn, maar één ding is zeker: dit kan de eerste stap naar duurzamere evenementen zijn, en je kunt het zelf bewijzen!

Weet je niet zeker welke richting je moet kiezen of wat je allemaal kunt doen? Plan dan een digitale creatieve koffiesessie met onze roadshow-expert Noud. Door jou, je merk en doelstellingen te leren kennen, willen we je op weg helpen om aan de slag te gaan met mogelijkheden voor jouw toekomstige evenementen.

Plan een afspraak

Get inspired!

Wil je meer informatie?

Stel je vraag aan onze Marketing Roadshow Specialist, Noud van de Mortel! Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden van een Marketing Roadshow.

STEL JE VRAAG AAN NOUD