Al 100.000 kinderen betoverd met muziek!

  • delen
< ga terug

Gepubliceerd op 01 april 2016

Woensdag 23 maart was het feest in de Classic Express! Onder de kinderen van groep 4 van de Panta Rhei school in Beverwijk bevond zich de 100.000ste bezoeker van de rijdende concertzaal. Daarom werd de hele klas verrast met drie gratis muzieklessen, aangeboden door de plaatselijke muziekschool.

PCC 100.000ste bezoker

In 2007 werd onze Expo Mobile 2 omgetoverd tot de eerste rijdende concertzaal van de wereld. Sinds die tijd tourt het Prinses Christina Concours langs Nederlandse basisscholen om kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. 

In de dubbel uitschuifbare trailer staan zitjes voor de kinderen en een podium mét vleugel waar ongeveer drie muzikanten en een presentator kunnen plaatsnemen. 
Tijdens een inzetdag worden er 2-3 concerten gegeven door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours waarbij zo’n 35 leerlingen per keer aanwezig kunnen zijn. Een speciaal opgeleide presentator betrekt de basisschoolleerlingen bij het concert. De kinderen luisteren naar muziek en kunnen vragen stellen aan de muzikanten. Aan het einde van het concert spelen de muzikanten samen met de kinderen een speciale compositie die in de klas geoefend is. Een unieke beleving!

RTV Noord-Holland maakte een mooi item over deze bijzondere gebeurtenis.

Giro d'Italia Giro d'Italia Flanders Classics Flanders Classics 24h du mans 24h du mans Valeo on Tour roadshow Valeo on Tour roadshow Huawei Huawei Samsung roadshow Samsung roadshow Classic Express Classic Express Val d'Isère Val d'Isère