Beleef techniek in de regio Helmond- De Peel tijdens de Dutch Technology Week!

  • delen
< ga terug

Gepubliceerd op 18 mei 2017

In de Brainport Regio wordt van maandag 15 tot en met zaterdag 20 mei voor de zesde keer de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd. Tijdens deze week staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Als techniekregio bij uitstek heeft de regio Helmond/De Peel tijdens de DTW een interessant programma.

Hotspot Helmond/De Peel 
Zo vindt op zaterdag 20 mei van 11.00 tot 17.00 de High Tech Ontdekkingsroute voor het grote publiek plaats. Op de Hotspot in Liessel (gemeente Deurne) kun je beleven wat technologie allemaal te bieden heeft. technologiebedrijven in de regio Helmond/De Peel bundelen hun krachten en presenteren samen wat techniek voor de regio betekent.

Op deze publieksdag ben je van harte welkom aan de Willige Laagt 14-16 in Liessel (gemeente Deurne), waar ongeveer 50 bedrijven en onderwijsinstellingen je laten kennismaken met hun technologische innovaties, waaronder ook Movico. Heb je ooit al eens gezien hoe een Movico Transformer de hoogte in gaat? Of aan twee kanten uitschuift? Daarnaast is het niet alleen buiten een spektakel, maar is er in de Movico unit ook aan interactie geen gebrek.

Ook andere deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen zorgen voor een interactief programma, waarbij het draait om ontdekken en beleven. Zo kun je je eigen drone bouwen, zien hoe een lolly wordt gemaakt en zelfs ervaren hoe het is om in een F16 te vliegen! Ook leer je hoe een motor op elektriciteit kan rijden en zie je auto’s die rijden op zonne-energie of en mierenzuur. Kortom een beleving voor jong en oud. De toegang is gratis.

APPeltjes Actie
Om extra aandacht te vragen voor de nieuwe APP, die is ontwikkeld voor bezoekers van onze Hotspot Helmond - de Peel, zal de organisatie in de week van 8 t/m 12 mei scholen van het primair onderwijs in de regio bezoeken en daar een aantal kisten appels achter laten. Deze kisten zijn voorzien van een gebruiksinstructie en horen bij de APPeltjes-actie om de speciaal gebouwde DTWAPP onder de aandacht te brengen bij leerlingen van groep 6, 7 en 8.

Andere Hotspots Brainport Regio
Nieuwsgierig naar de andere Hotspots op 20 mei in het Brainport-gebied? Ze zijn te vinden op de volgende plekken:

- De Ontdekfabriek en Strijp-S (Eindhoven)
- Philips Innovation Center Eindhoven North (Best)
- High Tech Campus Eindhoven
- Kempen Tech (Hapert)

De Hotspot Hightech Helmond- Peel wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Helmond.

Meer weten over de Hotspot Helmond- de Peel of de Dutch Technology Week? Kijk dan op www.dutchtechnologyweek.nl voor het volledige programma of volg @DTW2017_HHP en #DTW2017 via social media.

24h du mans 24h du mans Huawei Huawei Valeo on Tour roadshow Valeo on Tour roadshow Classic Express Classic Express Giro d'Italia Giro d'Italia Flanders Classics Flanders Classics Samsung roadshow Samsung roadshow Val d'Isère Val d'Isère