Jouw event in de spotlight met LED

  • delen
< ga terug

Gepubliceerd op 12 oktober 2016

Gedurende de afgelopen jaren, heeft LED integratie zich steeds meer ontwikkeld binnen de evenementenbranche. De ISE beurs (Integrated Systems Europe), die dit jaar voor het eerst met een dag verlengd is vanwege de enorme belangstelling,  is daar een goed voorbeeld van. Samsung, een van de exhibitors, verlengde dit beursucces met een display roadshow waarbij de nieuwste LED schermen worden gedemonstreerd aan de voordeur van klanten, verspreid over heel Europa.

Klantbeleving en uitstraling zijn cruciaal voor een succesvol evenement in deze tijd. Ondanks alle online middelen, is een centrale ontmoetingsplek vaak effectiever. Daarbij zijn middelen als LED en LCD schermen een perfect middel om juist die beleving compleet te maken door middel van beeldmateriaal.

Het gebruik varieert van boarding tot live beelden tijdens evenementen. Daarnaast blijft de kwaliteit zich continue verbeteren en worden er bijvoorbeeld touch features toegevoegd, die ideaal blijken voor presentaties. Een groeiende trend in de event marketing is het combineren van communicatiesystemen. Deze trend komt ook terug bij in- en outdoor evenementen. Een mooi voorbeeld van LED-integratie door Movico is de beursstand van Holmatro: binnen en buiten wordt op een groot scherm het bovenaanzicht vanuit een drone weergegeven voor een extra dimensie. 

Een nieuwe ontwikkeling daarin is de combinatie van AV (audio en video) met IT services, ook wel bekend als Unified Communications. De verbinding tussen apparatuur onderling wordt nu al ingezet in de sportwereld, waar real time informatie van tijdritten tijdens een wielerkoers enorm belangrijk zijn.

Een mooi voorbeeld is het Mobile Podium Platform dat dit jaar multifunctioneel werd ingezet tijdens Giro d’Italia. Enerzijds had de organisatie de mogelijkheid om logo’s van sponsoren gemakkelijk te kunnen wisselen tijdens de prijsuitreiking. Anderzijds werden gedurende de race livebeelden uitgezonden voor het publiek. LED schermen kunnen dus per evenement voor verschillende doeleinden worden ingezet en maken juist dat stukje bezoekers- of klantbeleving compleet.

Ook Movico speelt in op deze groeiende vraag. Op dit moment zijn er al verschillende varianten van LED-schermen geïntegreerd in een aantal van onze objecten. Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie eens naar ons aanbod in LED-integratie en neem gerust contact met ons op voor aanvullende vragen.

Classic Express Classic Express Huawei Huawei Valeo on Tour roadshow Valeo on Tour roadshow 24h du mans 24h du mans Flanders Classics Flanders Classics Samsung roadshow Samsung roadshow Val d'Isère Val d'Isère Giro d'Italia Giro d'Italia