Uitgelaten sfeer tijdens Giro d'Italia

  • delen
< ga terug

Gepubliceerd op 16 mei 2014

Dat sport in de meeste gevallen een verbroederend effect heeft, bleek afgelopen weekend eens te meer tijdens de start van de Giro. Noord- Ierland en Ierland hadden de handen ineen geslagen en een memorabele kick off weten te organiseren. Ondanks regen en wind brachten de eerste etappes van de Giro afgelopen weekend tienduizenden mensen op de been om de renners aan te moedigen. Prachtig om overal langs het parcours van Belfast via Armagh naar Dublin het enthousiasme van de Ieren te aanschouwen. Inmiddels zijn de teams en de organisatie richting Zuid-Italië vertrokken waar de race is voorgezet vanuit Bari.

Inzet divers materieel
Movico zet verschillend materieel in voor de etappes in Ierland en in Italië. Bij de start hebben we onze Giant Expo 1 als hospitality ruimte ingericht voor VIP gasten. De coureurs finishten onder onze finishboog en de internationale pers deed live verslag vanuit onze pers unit. De live beelden van de etappes op het LED-scherm van onze nieuwe hospitality unit zorgden voor grote belangstelling van de toeschouwers. In Italië reizen we de komende weken zelfs met 2 hospitality units mee met dit grootse sportevenement. Zo kunnen zowel VIP gasten als de aanwezige pers het evenement van heel dichtbij meemaken.

Foto's Big Start in Ireland

Foto's eerste inzetdagen in Italië


Marco Pantani

Zowel het lokale organisatie comité  als RCS Sport zijn tot nu toe enorm tevreden. Het evenement verloopt prima en er worden goede kijkcijfers behaald. Het parcours van de Giro d’Italia 2014 staat in het teken van Marco Pantani die in 2014 tien jaar geleden is overleden. Deze 97e editie van de Giro d’Italia heeft onder andere de favoriete trainingsklim van Marco Pantani opgenomen.

 


Flanders Classics Flanders Classics Samsung roadshow Samsung roadshow 24h du mans 24h du mans Huawei Huawei Val d'Isère Val d'Isère Classic Express Classic Express Giro d'Italia Giro d'Italia Valeo on Tour roadshow Valeo on Tour roadshow