NTT - Virtual Control Centre - Movico

NTT – Virtual Control Centre

Ook in het wielrennen is de digitale race is niet meer weg te denken. Als officiële technologiepartner van Tour de France heeft NTT juist dit onderdeel naar een hoger niveau getild. Door middel van een ‘Virtual Control Center’, hadden zij éénzelfde werkplek op iedere locatie vanuit waar zij live data konden verwerken. Ook bood deze mobiele oplossing maximale exposure en de mogelijkheid om gasten te ontvangen.

Kilometers kabel en een veelvoud aan schermen en technologie werden veilig getransporteerd langs de zijlijnen van de Tour de France, waardoor de prestaties van de renners, tijdsverschillen en real time posities nog toegankelijker worden voor fans en bezoekers. De Road Expo met twee verdiepingen bood ruimte aan het personeel van NTT en een ontvangst- en demonstratieruimte voor belangrijke gasten beneden. Door middel van branding en de demonstratieruimte binnenin, compleet met informatieve schermen, vielen zij echt op in de technische zone.

Een dergelijke hybride omgeving, gehuisvest in de Big Data Truck, wordt steeds belangrijker voor elke organisatie. Alles om de race écht bij de mensen thuis te brengen.